İSTANBUL / ZEYTİNBURNU - Kazım Özalp Ortaokulu

Anahtar Kelimelerle Hikâye Anlatma Yarışması

Dilimizin Zenginlikleri Aralık Ayı Etkinlikleri' nden "Anahtar Kelimelerle Hikâye Anlatma Yarışması" faaliyet adı kapsamında öğrencilere anahtar kelime, anahtar kelimenin metin içindeki rolü, bağlama uygun anahtar kelime seçimi vb. kavramlar öğretilip ardından yaratıcı yazma, güdümlü yazma, kavram havuzundan seçerek yazma vb. yazma teknikleri örnek metinler üzerinden incelenerek yazı çalışmaları yapılmıştır. Etkinliğin yapılacağı hedef kitlede gerekli ön bilgiler sağlandıktan sonra kavram havuzundan seçilen 8 kelime ile öğrencilerin 1 ders saatinde yaratıcı yazma tekniğiyle hikâye yazmaları sağlanmıştır. Ortaya çıkarılan eserler zümre öğretmenlerince incelenmiş olup en iyi iki eser okul panosunda sergilenmiştir. Projeden elde edilen sonuçlar kapsamında öğrencilerin yazma tekniklerini doğru bir şekilde kullandığı sonucuna varılmıştır.

17-02-202417-02-202417-02-2024

Yayın: 17.02.2024 - Güncelleme: 17.02.2024 18:09 - Görüntülenme: 30