İSTANBUL / ZEYTİNBURNU - Kazım Özalp Ortaokulu

Dede Korkut Okumaları

Dilimizin Zenginlikleri Ocak Ayı Etkinlikleri' nden "Dede Korkut Okumaları" faaliyet adı kapsamında Dede Korkut Hikâyeleri öğrencilere okutulduktan sonra sınıf ortamında hikâyeler öğrencilerle birlikte incelendi. Dede Korkut Hikâyeleri ile ilgili okulumuzda pano çalışması yapıldı. 'Dede Korkut Hikayeleri' nden hareketle yeni bir hikaye yazma çalışmaları yapıldı ve bunun sonucunda okulumuzda birinci seçilen eserimiz ilçede 2. seçilerek dereceye girdi. Bu çalışmaların yanı sıra sınıflarda “Anlamını Bul Etkinliği” ve “Hatırlatmaca Etkinliği “ içerisinde belirlenen kelimelerle başka kelimeleri çağrıştırmayı hedefleyen bulmaca çözme çalışmaları yapıldı. Tüm etkinliklerden elde edilen sonuçlar öğrencilerin bu projeden etkili bir şekilde yararlandığını göstermektedir.

17-02-202417-02-202417-02-2024

Yayın: 17.02.2024 - Güncelleme: 17.02.2024 18:13 - Görüntülenme: 33