T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ZEYTİNBURNU - Kazım Özalp Ortaokulu

Okulumuzun tarihçesi

KAZIM ÖZALP ORTA OKULU’NUN TARİHÇESİ

KAZIM ÖZALP İ.Ö.O. Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir eğitim öğretim kurumudur.
Okulumuz 1961 yılında bugün bulunduğu yerin 500m. kuzeyinde bugünkü İHSAN MERMERCİ LİSESİ’nin bahçesinde SÜMER İKİNCİ BARAKA İLKOKULU adı ile eğitim ve öğretime başlamıştır.
1968 yılında Sümer Mahallesi Cuma Pazarı Caddesi’nde “Arnavut’un Bağı” denilen mevkide 4700m2’lik arsa devlet tarafından m2 fiyatı 25 TL .’ye istimlâk edilmiş ve okulumuzun ilk betonarme binası buraya bina edilmeye başlanmıştır.

1969 yılının 13 Ekim’inde artık Kazım Özalp İlkokulu adını alacak olan okulumuz yeni binası yetkililerin ve halkın katılımı açılmıştır. Eski “Baraka İlkokulu” artık modern betonarme yapısıyla eğitim ve öğretime devam edecektir. O günkü Türkiye’nin o zor şartlarında gerçekten modern bir “Talim ve Terbiye Sarayıdır” Kazım Özalp İlköğretim Okulu.

1981–82 Eğitim Öğretim Yılından itibaren okulumuz -Zeytinburnu ilçesindeki bu statüye geçen ilk ilkokul olarak- ilköğretim statüsünde eğitim yapmaya başlamıştır.

Okulun yapımından 15 yıl geçmiştir. Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de 1984’te ilçenin en yeterli okulu olan K. Özalp İ.Ö.O.’na taşınır. Yetkililere yakın olmak okulun kalitesini ve başarısını artırmıştır fakat artık bina Sümer Mahallesi sakinlerinin çocuklarının eğitimi yeterli olamamaktadır.

1990’lara gelindiğinde büyük göçlerle Türkiye hala İstanbul’a taşınmaya devam etmektedir. Artık 20 yıl önce yapılan binanın yerine yenisi yapılmalıdır. Devlet yetkilileri ve halk el ele vermiş ve artık eskimiş binanın yerine yenisini inşa etmeye karar vermişlerdir.

1991–1992 Eğitim-Öğretim yılına yeni binası ile girer 3 katlı olarak yeniden inşa edilen okul binası artık iki bölümden ve 26 derslikten oluşmaktadır.

Yeni bina da patlayan nüfusun ihtiyacına cevap vermeyince bir sonraki eğitim öğretim yılında yetiştirilmek üzere binaya eklemeler daha doğrusu ek kat yapılır. 1999’daki büyük İstanbul depremi okul binasına büyük zarar vermese de deprem sonrası bütün İstanbul’da başlayan ve artık bir kampanyaya dönüşen okulların yenilenmesi çalışmalarından okulumuz da payını almıştır. Eski bina yıkılarak 2002’de bir daha yapılan yeni binada eğitime başlanmıştır. Aynı yıl 15 yıldan fazla bir süredir okulumuzda faaliyet gösteren ilçe milli eğitim müdürlüğü kendi binasına taşınmıştır.

2012-2013 Eğitim-öğretim yılında 4+4+4 sistemiyle birlikte Kazım Özalp Ortaokulu ve Kazım Özalp İlkokulu olarak ayrılmıştır. Aynı bahçe içerisindeki A blok Kazım Özalp Ortaokulu olarak hizmete devam etmektedir

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.07.2015 - Güncelleme: 12.12.2023 15:48 - Görüntülenme: 4387
  Beğen | 3  kişi beğendi